Oldalak

2013. november 23., szombat

Veszélyes hulladék

 Jó ideje nem írtam semmit egyik blogomba sem. (Bizony... Több is van...) Mivel a nézettségem kritikán aluli, így valószínűleg senkinek nem hiányzott. (rajtam kívül) Most bepótolom. Rengeteg emberi hülyeséggel találkoztam mostanában, ideje lesz kiírnom magamból. Kezdjük mindjárt a lomtalanítással.
 Valami nagyon ütős címet szerettem volna adni ennek a cikknek. Keményet, mégis humorosat. De most csak ennyire futotta.Mint az sejthető, veszélyesen hülye emberi hulladékokról fogok írni. 

 A lomtalanítás "reformja" mindössze annyi eredménnyel járt, hogy a sáskajárás nem egy hétig tartott, csak egy-két napig. A mindent begyűjtő lomizókon mellett viszont megjelent egy sokkal veszélyesebb létforma, az önkormányzati ügyintéző. Aki több napi intenzív agymunkával kitalálta, hogy a festéket, autógumit, és minden egyéb veszélyes anyagot egy helyre kell gyűjteni. (Ettől függetlenül persze a lakók nagy része kirakta a háza elé, és csodálkozott, hogy nem vitték el. De ez már...) Ki is jelölt egy jó nagy területet a központban. Egy igazi teret! Hely van rengeteg, könnyen megközelíthető, mi kell még!? Azt, hogy pontosan hová pakoljanak, már nem tudta kitalálni, mert gondolom vége volt a napi robotnak.
 Így se tábla, se konténer nem segítette a sok - többnyire teherautóval érkező - agyhalottat, hogy NE AZ ÓVODA ELÉ GYŰJTSÉK A MOCSKOT. Sajnos olyan gyorsan zajlottak az események, hogy időm sem volt reagálni. Az ovi mellett kávézgattunk, amikor egy kerékpáros megállt, és a csomagtartójáról letett pár hígítós üveget, és festékes dobozt. Még pakolászott, amikor egy autó csomagtartójából előkerült pár zsák beszáradt cement, és némi diszperzit. Pár perc elteltével egy furgon érkezett, és a szeméthalmot meglátva nekiállt pakolni. Rövid idő alatt tele is lett a parkoló. Így hát az emberek a hatalmas tér túlsó végébe kezdték pakolni a szemetet. A JÁTSZÓTÉR ELÉ!

 Egyetlen hely maradt makulátlanul tiszta! A KOCSMA ELŐTTI HATALMAS TÉR!

Tisztaság, rend. A kocsma és a mellette álló üres épület előtt minden rendben...
Itt le is zárhatnánk ezt az írást. Levonhatnánk valami végkövetkeztetést, de mint mindig, most jön a csattanó. Másnap a kukások, elvitték azt, amit el kellett vinni. Azóta eltelt két hét és:

Gondolom ezek annyira veszélyesek, hogy még a veszélyes hulladékok közé sem merték betenni!
És most tudtam meg, hogy a hígítóban két darab hosszú í van!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése